TIPAR DIGITAL

Printul digital reprezinta o reproducere a unor imagini digitale pe o suprafata fizica. Este folosit in general pentru personalizarea mediilor de printare (hartie, carton)

Procesul difera de litografie, flexografie si de presarea tipografica in mai multe moduri:
–  fiecare print poate fi diferit, deoarece matritele tipografice nu mai sunt necesare, ca in metodele traditionale.
–  nu se mai iroseste atat de multa cerneala si hartie, deoarece nu mai este necesara recolorarea unei imagini pana se aduce saturatia potrivita si nu mai este nevoie de verificare pentru inregistrarea si pozitionarea hartiei.
–  cearneala sau tonerul nu patrund si pe verso-ul colii, asa cum se intampla in cazul cernelii obisnuite, ci formeaza un strat subtire pe suprafata foii. Pentru a nu se sterge, de cele mai multe ori se mai aplica unele proceduri suplimentare pentru o mai buna fixare. Astfel, in cazul tonerului, se utilizeaza un “lichid de fuziune” supus unui proces termic, iar in cazul cernelii, pentru uscare,  aceasta este supusa razelor UV.

Deoarece sunt foarte putine setari initiale care trebuie efectuate, printul digital este foarte util pentru realizarea de prototipuri rapide si tiraje reduse pot fi executate la costuri mult mai mici.

Printul digital este folosit pentru printuri personalizate sau pentru imprimare cu date variabile, de exemplu, in cazul cartilor pentru copii, care sunt personalizate cu numele copilului si cu imagini specifice.

Sistemul de printare la cerere utilizeaza, de asemenea tiparul digital, pentru tiraje mici de carti cu un numar variabil de pagini si tehnici diferite de legare.

Pentru comenzi, contactati-ne.